Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çeşitli maratonlara katılarak önemli dereceler elde eden Devrekli emekli öğretmen M.Emin Tatbul’u makamında ağırladı.

Emekli Öğretmen M.Emin Tatbul, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Hitit Koşusu’nda kendi yaş gurubunda üçüncülük ödülünü kazandı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve yerli yabancı birçok atletin katıldığı yarışmada Tatbul madalya kazanmayı başardı. İlçemizi başarıyla temsil eden Emin Tatbul, Belediye Başkanı Mustafa Semerci’yi ziyaret ederek mutluluğunu paylaştı. 5 kıtada koşan ilçemizin gururu, Türkiye’nin koşan en yaşlı atleti olan Devrekli Safder Kartoğlu (90)’nun teşvikleriyle koşmaya başladığını belirten Emin Tatbul, iki yıldır çeşitli maratonlara katılarak madalyalar kazandığını dile getirdi. ‘Müzik ruhun, spor bedenin gıdasıdır’ diyen Tatbul, Safder Kartoğlu’yla birlikte gençlere örnek olmak istediklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Semerci, Devrekli Atlet Emin Tatbul’a Devrek’i başarıyla temsil ettiğinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.  Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ayrıca geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin eğitimlerinin yanında spor ve müzik gibi aktivitelerde  bulunmalarının önemli olduğunu ifade etti.