Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, Devrekli Futbolcu hemşerimiz Mesut Özil’e karşı yürütülen ırkçı ve ayrımcı söylemlere karşı basın açıklamasında bulundu.

Başkan Semerci açıklamasında, “ Devrek ilçemizin Hışıroğlu Köyünden olan Mesut Özil gururumuzdur.

İngiltere’de Cumhurbaşkanımızın Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte çektirdikleri fotoğraf sonrası Türk asıllı futbolcularımız hem İngiliz hem de Alman medyası tarafından linç edilmiştir. Mesut kardeşimize karşı saygısızca söylemlerde bulunulmuştur.

Almanya milli takımının Dünya Kupası’nda elde ettiği başarısızlığın acısını Mesut’tan çıkarmaya çalıştılar.

Mesut Özil, Alman vatandaşı olmasına rağmen Türk’tür.

Hemşerimiz Mesut Özil’e sahip çıkma konusunda aklı selim sahibi kişilerle fikir alışverişinde bulunduk. Mesut’umuza zarar gelmesin diye bekledik.

17-18-19 Ağustos’ta Devrek Baston ve Kültür Festivalimiz var. Bu festivalimizde alt ana tema olarak ırkçılık ve ayrımcılığa karşı Mesut Özil’e sahip çıkacaktır. Menajeri ile de bu konuyu paylaşmıştık.

Kendisi ile gurur duyduğumuz Mesut Özil’in açıklamaları bizleri rahatlattı.

Devrek’te spor tesislerinin bulunduğu bölgede bir caddeye ismini vermiştik.

Bu caddede aynı zamanda Mesut Özil’in büyük destekleri ile bir spor tesisi yapıyoruz.

Cadde girişindeki tabelada Alman milli takım formalı fotoğrafı vardı. Şimdi o fotoğrafı Sayın Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafı ile değiştiriyoruz.

Irkçılığa, din ayrımcılığına şiddetle karşıyız, yapanları da kınıyoruz.

Mesut’um yalnız değilsin Devrek, Türkiye ve hatta dünya seninle” dedi.