Hemşerimiz, dünyaca ünlü futbolcumuz, gururumuz Mesut Özil'e karşı yapılan ırkçı ve ayrımcı söylemlere karşı Mesut Özil Caddesi'nde yer alan Alman milli takım formalı Mesut Özil Caddesi tabelasını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafının yer aldığı tabelayla değiştirdik.

Tabela değişim töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Semerci, "Hemşerimiz Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun’un İngiltere’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çektirdikleri fotoğraf sonrası, İngiliz ve Alman medyasının söylemleri ile başladı ırkçılık ve ayrımcılık.

Rusya’da yapılan Dünya Kupasında devam etti. İşin en ilginç yanı tüm ülke futbol takımlarında yabancı, göçmen futbolcular olmasına rağmen, Türk asıllı futbolcular gündeme geldi.

İsveç milli takımında oynayan Türk asıllı Jimmy Durmaz’la başladı.
Aşırı sağcı İsveçliler Jimmy Durmaz’ı günah keçisi yaptılar.
İsveç Spor Bakanı hanımefendi sahip çıktı Jimmy Durmaz’a karşı çıktı ayrımcılığa.
Sonrasında alman medyası başladı.
Önceki yıllarda yerlere göklere sığdıramadıkları hemşerimiz Mesut Özil’i yerden yere vurmaya başladılar.

Futbol takım oyunu. 11 kişinin hepsi oynayacak.
Başarısızlığın nedeni olarak Mesut Özilimizi çarmığa gerdiler.
Almanya futbol federasyonu başkanı dahi Mesut aleyhinde beyanatlar verdi.
Üzüldük.

Tepki verme konusunda aklı selim sahibi kişilerle görüştük.
Mesut’umuza zarar vermemek için bekledik.

17-19 ağustos tarihleri arasında ilçemizde yapılacak olan uluslararası baston festivalinde ana tema olarak ırkçılık ve ayrımcılığı, Mesut Özil’i konu edecektik.
Pazar günü Mesut Özil’in açıklamaları bizi rahatlattı.

Ne dedi mesut kardeşimiz.
Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmen oluyorum.
Milli takımda Podolski ve Klose hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi.
Ben neden Türk-Alman olarak görüldüm.
Türk ve Müslüman olduğum için mi?
Diyor.

Tabi ki bu olayları tüm Almanlara mal etmemek gerek.
Mesut Özil adını verdiğimiz caddemiz var.
Bu caddenin başındaki tabelada alman milli takım formalı resmi vardı Mesut’umuzun.

Şimdi o fotoğrafı Mesut Özil’in Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafı ile değiştiriyoruz.

Irkçılığa, ayrımcılığa şiddetle karşıyız.
Yapanları kınıyoruz.
Mesut Özil sen yalnız değilsin.
Devrek, Zonguldak, Türkiye hatta dünya seninle" dedi.

Ulusal ve yerel basının büyük ilgi gösterdiği tabela değişim törenine Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Ayhan Kazkondu, Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Yumurtacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bükrü, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, gurbetçi vatandaşlarımız ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.