Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “ Bir anlık hevesle alınarak daha sonra sokaklara terk edilen, aç bırakılan, eziyet edilen hayvanların bizlerin yaşam alanlarımızı paylaştığımız canlılar olduğu ve her canlının yaşama hakkı olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Yaşam alanlarımızın vazgeçilmez ortakları hayvanlarımızı korumak, doğanın dengesinin sürdürülebilirliği ve her canlının yaşama hakkının devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Devrek Belediyesi olarak küçük ve yetersiz olan, şehir içinde yer alan barınağımızın yerine 25 dönüm arazi üzerine modern ve doğal yaşam alanını içinde barındıran modern ve yeni bir köpek barınağı yaptık. Bu barınağımız bölgemizin en iyi ve modern köpek barınaklarından biridir.250 kapasiteli olarak kullanılan barınak yeni eklenen doğal yaşam alanı ile kapasitesi 500’e çıkmıştır. Barınak alanında idari binamızda muayene ve ameliyathanemizde bulunmaktadır. Hasta ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının veteriner kontrolünde tedavileri de bu barınağımızda gerçekleştirilmektedir.

Bu vesile ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün minik dostlarımızın yaşama haklarının korunmasına, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ederim” dedi.