Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gündür.  Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, onların mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, toplumun, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Sosyal devlet anlayışıyla son yıllarda iktidarımız döneminde ülkemizde yaşanan büyük gelişim ve değişimle beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda önemli düzenlemeler yapılmıştır. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Belediye olarak ilçemizde engelsiz bir şehir düşüncesinden hareketle engelli vatandaşlarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmeleri için çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelleri aşma gayreti ve üstün hayat mücadelesinden dolayı tüm engelli vatandaşlarımıza ve bu çabanın en büyük mimarları olan vefakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, yürekleri sevgiyle dolu olan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyorum” dedi.