Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, 4-8 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşünün 28’ncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “ Zonguldak Havzasında taşkömürü madenciliğinde ilk kazmanın vurulduğu 1848 yılı, bir mücadele tarihinin de başlangıcıdır. Madenci kardeşlerimiz, bugün yerin yüz metrelerce altında ekmek parası için canları pahasına alın teri dökmektedirler.  Bundan 28 yıl önce, yerin metrelerce altında büyük zorluklar altında canları pahasına çalışan maden işçilerimiz, emeklerinin karşılığını alabilmek adına önemli bir mücadele başlatarak Ankara’ya yürüme kararı almışlardır. Bu yürüyüş sadece Türk ve dünya sendikacılığının örnek eylemlerinden biri olmamıştır. Aynı zamanda büyük bir demokrasi eylemi olarak da tarihe geçerek dünyaya örnek olmuştur. 100 bin kişinin Ankara’ya doğru çıktığı kararlı yürüyüş ve hak arama mücadelesi Türk ve dünya emek mücadelesinin eşsiz sayfasında yerini almış, Zonguldak halkının genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle birlik ve dayanışmasını tarihe kazımıştır. Büyük Madenci Yürüyüşü sırasında hemşerilerimizde evlerini madencilere açarak yürüyüşe büyük destek vermişlerdir.

Büyük Madenci Yürüyüşünün öncüsü merhum GMİS Genel Başkanı Şemsi Denizer başta olmak üzere aramızdan ayrılan tüm maden işçilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm maden işçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.