DEVREK UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI

“DEVREK EDİP AKBAYRAM İLE MÜZİĞE DOYDU”

30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali 5. Gününde yine Devrek’te müzik dolu anlar yaşandı. Cumhuriyet Meydanında saat:21.00’de önce Devrekli gençlerden oluşan Grup Renk Körü sahne aldı. 
Mutlu Ulusoy’un sunumlarıyla gerçekleşen yerel müzik grubumuzun müzik ziyafeti meydanı dolduran vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. 
Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’un plaketini ve Devrek Bastonunu sunmasının ardından Grup Renk Körü sahnesine devam etti.
Saatler Edip Akbayram’ın sahnesine yaklaştığında yapılan havai fişek gösterisi sonrası coşkulu kalabalığın heyecanı daha da arttı ve saatler 22.30’u gösterdiğinde büyük sanatçı, yaşayan efsane Edip Akbayram Devreklilere seslendi.
Birbirinden güzel parçalarını Cumhuriyet Meydanındaki coşkulu kalabalığa söyleyen Edip Akbayram’a tüm konuklar eşlik etti. 
Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt Edip Akbayram’a plaket ve Devrek Bastonu takdim etmek için yanına geldiğinde duydu dolu anlar yaşandı. Başkan Bozkurt yapmış olduğu konuşmasında, “Sadece hislerimi konuşsam yeterli; Devrek’e ilk geldiğinizde 1996 senesiydi. O gün Edip Akbayram’ı karşılama komitesi başkanıydım. Yıllar sonra siz güzel insanların teveccühü sayesinde Edip Abi’yi Belediye Başkanı olarak karşıladım. Çok sağ olun, yüreğinize sağlık. Belediye Başkanı seçildikten kısa zaman sonra önümde bir festival buldum ve kafamda inanın tek bir isim vardı; festivalle ilgili gerekli çalışmaları siz yapın ben Edip abiyi arayacağım dedim, telefonun diğer ucunda kendisi beni buyur canım kardeşim diye cevapladı. İşte bu kadar sıcak, bu kadar samimi bir insan; Edip abiye, ben 15 yıl sonra Devrek’i geri aldım dedim. Bu bize nasip oldu, festivalimiz var gelir misin diye sordum ve o da bana ne demek canım kardeşim dedi. İlçemize de gelerek bizleri onurlandırdı, yüreğini koyarak karşımızda. Bu performans ve bu sesten dünya da bir tane daha yok. Uzun ömür anlamını da taşıyan dünyaca ünlü bastonumuzu size takdim ediyorum. Bir tane daha evinizde var biliyorum ama bu daha da anlamlısı olacaktır. Tekrar tekrar ilçemize hoş geldiniz” dedi.
Baston ve plaket takdiminden sonra saat.00.00’a kadar muhteşem müzik ziyafeti devam etti.