Su İşleri ekiplerimiz içme suyu şehir içi şebeke ana hat yenileme çalışmalarını İsmetpaşa Mahallesi Ustaevyanı Sokak'ta sürdürüyor.

2015 Yılı Eylül ayı içerisinde başlayan çalışmalarla ilçemizin birçok noktasında ana hatları ve abone bağlantı hatlarını yenileyen Belediyemiz bu çalışmalarını vatandaşlarımızdan aldığı güçle büyük bir özveriyle sürdürüyor.

Yaptığımız çalışmalarla 1980’li yıllarda yapılan, faydalı ve ekonomik ömrünü tamamlayan insan sağlığına zararlı olduğu söylenen asbest, beton ve çelik borulardan oluşan hatlar uzun ömürlü ve daha sağlıklı polietilen borularla yenileniyor. Ayrıca yine çok uzun yıllar önce yapılan, çürümeye yüz tutan galvenizli ev bağlantı boruları da yenileniyor.

Göreve geldiği ilk günden itibaren içme suyu konusuna büyük önem veren ve bu konuda projeleri bir bir hayata geçiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkanımız yapılan yatırımlarla içme suyu konusunda İlçemizin gelecek 50 yılının garanti altına alındığını belirtti.

Çalışmalarımızı kendi personel, makine ve ekipmanlarımızla gerçekleştirdiğimizi belirten Başkan Semerci; "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluk suyunu içebilirler. Yaptığımız önemli yatırımlarla Devrek'in içme suyu, Türkiye’nin en kaliteli ve sağlıklı suları arasında yer alıyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da içme suyu ve sağlık konusunda yaptığımız çalışmalar devam edecek” dedi.